Power to WOW - Service for weddings and events

Vrijgezellenfeest

Tja, het vrijgezellenfeest… Wat moet je erover zeggen?

Vroeger werd je vaak de avond voor de bruiloft opgehaald en te kakken gezet door je vrienden. Vaak moest je maar hopen dat je vrienden ‘lief’ genoeg waren om ervoor te zorgen dat je in goede staat en op tijd op je eigen bruiloft zou verschijnen. Gelukkig gaat dit tegenwoordig heel anders.

Deze dag staat volledig in het teken van de bruid/bruidegom die nog 1 keer goed hun wilde haren losgooien voordat zij elkaar het Jawoord geven. Hoewel zij nog vaak een gekke outfit moeten dragen tijdens het vrijgezellenfeest, zal de dag voornamelijk draaien om wat hij of zij leuk vindt om te doen.

Maar wie gaat het vrijgezellenfeest organiseren en hoe?
Hier zijn een aantal tips:

  1. Organisator Hou het simpel. 1 of 2 personen zijn voldoende en gebruik 1 e-mailadres of telefoonnummer, dit houdt de lijnen kort en maakt de kans op miscommunicaties tijdens de organisatie klein.
  2. Datum prikken Met een grote groep is het bijna onmogelijk om een datum te vinden waarop iedereen kan. Stel daarom zelf 1 à 2 data voor. Meeste stemmen gelden. Vaak vindt het feest in het weekend voor de bruiloft plaats, maar dit is natuurlijk geheel aan jou om te beslissen.
  3. Budget Spreek van te voren een budget af en maak duidelijk wat hierbij in zit. Vervoer, drankjes tijdens het uitgaan, outfit voor de bruid/bruidegom, enz. zodat niemand voor verrassingen komt te staan.
  4. Activiteit Die hard feesten! Dat is leuk, maar niet van s’ ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Bouw een rust momentje in om weer even op te laden, zodat jullie tot de late uurtjes doorkunnen.
  5. Tijd ’s ochtends vroeg bier- of prosecco ontbijt is leuk, maar hou er rekening mee dat jullie de hele dag nog moeten. Hoe langer de dag, hoe duurder deze vaak is. En daarbij… Niet iedereen kan door tot in de late uurtjes wanneer hij/zij al om 9 uur ’s ochtends bij de bruid/bruidegom voor de deur staat.

Heb je meer hulp nodig of wil je meer tips & tricks voor het organiseren van een feest? Neem dan vrijblijvend contact op.

© Power to WOW |